Community
Δείτε το προφίλ μου
Φυσάει πολύ απ’ το σπασμένο μου το τζάμι…
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2012 11:49
1 / 2
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας προξένησε η σύντομη αναφορά της “Φοίβης Αθηναίου” των “Νέων” στα προβλήματα της ελληνικής αρχαιολογίας…
 
“Την ώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα γρήγορα για την εποχή, στον πάγο κινδυνεύει να μπει η αρχαιολογική δραστηριότητα. Εκλογές ντόμινο σημαίνει παύση των προσλήψεων με αποτέλεσμα σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ανασκαφές να φυσά παγωμένος βοριάς.
Διότι όχι απλώς δεν επιτρέπεται να γίνουν οι προσλήψεις των αρχαιοφυλάκων, καθώς η διαδικασία ούτως ή άλλως είχε μείνει στη μέση, αλλά δεν προβλέπεται να γίνουν και επεκτάσεις των υπαρχουσών συμβάσεων.
Κι αν το πρόβλημα μοιάζει ένα από τα πολλά που έχει τούτη η χώρα τούτη την εποχή, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Πρώτον, διότι υπάρχει κοινωνική διάσταση. Υπάρχουν εργαζόµενοι για παράδειγµα που µετακόµισαν από τη Θεσσαλονίκη στην αρχαία Νικόπολη για να εργαστούν κι ενώ περίμεναν να παραταθεί η σύμβασή τους βρίσκονται στον αέρα.
Δεύτερον, µεγάλα έργα έχουν µείνει χωρίς εργάτες και δεν µπορούν να προχωρήσουν την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι ζητούν µια θέση, ακόµη και εργάτη, στις ανασκαφές για να θρέψουν οικογένειες.
Τρίτον, οι τουρίστες φτάνουν στους αρχαιολογικούς χώρους και τα µουσεία και τα βρίσκουν κλειστά.
Και τέταρτον, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, υπάρχουν μνημεία των οποίων οι αναστηλώσεις κινδυνεύουν να μείνουν στη μέση.
Αν δεν επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές ώστε να εξαιρεθεί το υπουργείο Πολιτισμού από το φρένο στις προσλήψεις ειδικά στον συγκεκριμένο τομέα, μήπως εν καιρώ αποδειχθεί πως και το πολιτιστικό έργο θα μείνει λειψό;”
Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Μια πολύτιμη «βιομηχανία»
από User
Η σηροτροφία, η εκτροφή δηλαδή του μεταξοσκώληκα, και η μεταξοϋφαντουργία είναι δύο τομείς που έφεραν πλούτο και πολιτισμό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Απολύσεις στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
από User
Η διοίκηση του ΙΜΕ αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς του προσωπικού κατά 18%. Και μετά τι;
Αρχείο Blog
2024
2021 (2)
2013 (10)
2012 (39)