Community
Δείτε το προφίλ μου
Συνέδριο για τις αρχαιότητες στη Μακεδονία και τη Θράκη
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2012 13:06

Με 68 ανακοινώσεις και 147 συνέδρους θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., από 1 έως 3 Μαρτίου η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για τις ανασκαφές του 2011 στη Μακεδονία και τη Θράκη. Φέτος, είναι η εικοστή πέμπτη χρονιά αυτών των Συναντήσεων όπου παρουσιάζεται πληθώρα νέου αρχαιολογικού υλικού, δημοσιοποιούνται σημαντικές ανακοινώσεις και διατυπώνονται γόνιμες παρατηρήσεις και συνθετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις σχετικές με τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και Θράκης.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 και ώρα 9:30, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Αρχαιολόγοι από τις Εφορείες, το Πανεπιστήμιο και τις ξένες αρχαιολογικές αποστολές προσφέρουν και μοιράζονται τη χαρά της νέας γνώσης. Μια γνώση που κοινοποιείται, μάλιστα, άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Αρωγοί του Αρχαιολογικού Έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ.

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2310 997211 και 997069

Δείτε εδώ για το πρόγραμμα της Συνάντησης

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Οι ιταλικές αρχαιότητες της Μαδρίτης
από Vasso Iliopoulou
22 αντικείμενα που μπορούν να ταυτοποιηθούν από φωτογραφίες οι οποίες βρέθηκαν στο αρχείο του Giacomo Medici και του Gianfranco Becchina, καθώς και στο αρχείο του Robin Symes
Εντυπώσεις από το συνέδριο Current research in Egyptology XIII
από User
Συνέδριο 'Current research in Egyptology XIII' (Πανεπιστήμιο Birmingham, Μάρτιος 2012) Σας ευχαριστούμε!
Αρχείο Blog
2024
2013 (8)
2012 (41)