Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
Δείτε το προφίλ μου
Άλλος με τη βάρκα μας
Last update: 28/08/2012 09:05

Το «Νησί» έβαλε τη Σπιναλόγκα στη λίστα με τα μνημεία που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης της Κρήτης, οδηγώντας έτσι συχνά σε «συνωστισμό» στην αποβάθρα της Πλάκας. Σύμφωνα όμως με ανάρτηση του Γιώργου Λαμπράκη στο κρητικό Prisma News, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο θα φανταζόταν κανείς.

«Αισχροκέρδεια στα όρια της… ανατριχίλας με φόντο τη Σπιναλόγκα και την επιθυμία των τουριστών, Ελλήνων και ξένων, να επισκεφθούν το θρυλικό νησάκι που κάποτε ήταν τόπος μαρτυρίου για τους χανσενικούς και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, καταγγέλλουν πολίτες που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή!

»Την ώρα που ο τουρισμός φαντάζει ως η μοναδική σανίδα σωτηρίας για την Κρήτη στον καιρό της κρίσης και του οικονομικού μαρασμού, κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής σειράς που ακολούθησε το μπεστ σέλερ της Βικτόρια Χίσλοπ και να… θησαυρίσουν σε βάρος των επισκεπτών.

»Πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν οι τιμές που ζητούν κάποιοι βαρκάρηδες για να περάσουν τους τουρίστες από την περιοχή της Πλάκας στο νησί της Σπιναλόγκας, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, για μια βαρκάδα που δεν διαρκεί περισσότερα από 5 λεπτά, οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν μέχρι και 8 ευρώ το άτομο! […]

»Όπως είναι φυσικό, οι εξωφρενικές αυτές τιμές (άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή λένε ότι πριν την… άνθηση το αντίτιμο για να περάσει κανείς απέναντι στο νησί ήταν στο μισό) προκαλούν έντονες αντιδράσεις μεταξύ πολλών τουριστών, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου πολλοί ματαιώνουν την εκδρομή στη Σπιναλόγκα, καθώς θεωρούν κοροϊδία να πληρώσουν σε αυτές τις τιμές».

Πηγή

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Αρχείο Blog
2018
2013 (8)
2012 (41)