Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
Δείτε το προφίλ μου
Τελευταίο Σαββατοκύριακο για τον Αστερίξ
Last update: 26/01/2012 10:37

Tο Σαββατοκύριακο αυτό ολοκληρώνεται το ταξίδι του Αστερίξ στους Δελφούς. Όσοι θα θέλατε να δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, με τίτλο «50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στους Δελφούς» (η οποία διοργανώθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης) αλλά και να ενημερωθείτε για την γαλατική επιδρομή το 279 π.Χ. στους Δελφούς, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε… Καλή διασκέδαση!

Πληροφορίες
Μουσείο Δελφών, τηλ.: 22650-82312/3, Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή: 08.30-15.00

Η φωτογραφία αναρτήθηκε από την ομάδα «Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και Χώρου Δελφών» στο facebook.

Μουσεία ή κοσμηματοπωλεία;
Last update: 17/01/2012 11:42

Μετά από μια πρόσφατη επίσκεψη στο Δισπηλιό, διάβασα το βιβλίο του Γ.Χ. Χουρμουζιάδη «Δισπηλιό – Σημειώσεις για τον επισκέπτη» (εκδ. Καπόν). Πέρα από τον τρόπο γραφής του καθηγητή, ο οποίος παρουσιάζει τα στοιχεία με σαφήνεια και απλότητα έτσι ώστε να γίνεται κατανοητός και από τους μη αρχαιολόγους αναγνώστες, ενδιαφέρον έχουν και οι απόψεις του.

Χαρακτηριστικά, γράφοντας για τα ευρήματα των ανασκαφών, αναφέρει τα εξής: «Εύρημα, λοιπόν, είναι κάθε αντικείμενο που είναι δυνατό να μας δώσει μια πληροφορία σχετική με το πρόβλημα που σκοπεύει να λύσει η ανασκαφή! Και τόσο πιο σπουδαίο είναι το “εύρημα”, όσο πιο σπουδαία είναι η πληροφορία που μας δίνει. Έτσι και σε ένα μουσείο είναι μεγάλο λάθος να εκτίθενται μόνο τα “ωραία” και τα “ακριβά” αντικείμενα. Πρέπει να έχουν τη θέση τους και τα “άσχημα”, τα “ταπεινά”. Διαφορετικά ένα μουσείο γεμάτο με χρυσά δακτυλίδια και ασημένια σκουλαρίκια, ας πούμε, δε θα διαφέρει από τη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου».

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Αρχείο Blog
2018
2013 (8)
2012 (41)