Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
Δείτε το προφίλ μου
Όταν ένας αρχαιολόγος «ντύνεται αρχαιολόγος»
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2012 14:33

Δεν είναι εξερευνητής των μέσων του 20ου αι., τυχοδιώκτης και λάτρης της περιπέτειας, ούτε κάποιος ηθοποιός σε αντίστοιχο ρόλο. 

Ο εν λόγω κύριος είναι καθηγητής αρχαιολογίας σε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.Απλά, στα πλαίσια προ΄’ωθησης εκπαιδευτικού προγράμματος στο οποίο εμπλέκεται, ανταλάσσει τα πουλοβεράκια και τα μπλέιζερ που κάθε συνάδελφός του αγαπά για το…ταλαιπωρημένο τζάκετ του Ιντιάνα Τζόουνς!

Το φαινόμενο γνωστό. Από τότε που ο Ζάχι Χαουάς πόζαρε με το καπέλο του θρυλικού αρχαιολόγου, όλο και περισσότεροι συνάδελφοί του  – του πραγματικού κόσμου – ντύνονται Ιντιάνα σε ιστοτόπους, ντοκιμαντέρ κ.α. Με την ίδια λογική, γυναίκες αρχαιολόγοι ποζάρουν με πλατύγυρα καπέλα, μαντίλια που ανεμίζουν στον χαμσίν της ερήμου και άλλα τέτοια χαριτωμένα…

Και, ΟΚ, το ευρύ κοινό θέλει τον αρχαιολόγο ντυμένο «αρχαιολόγο» αλλά πόσο σημαντικό είναι αυτό; Αξίζει για την προώθηση της αρχαιολογίας να προβάλλεται μια ψευδής εικόνα της; 

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Σχετικά Blogs
Όταν οι Άραβες νομάδες έψηναν καφέ...
από Anna Archaeologist
Σε μία από τις επισκέψεις μου στην Αργολίδα βρήκα ένα σιδερένιο σκεύος που χρησιμοποιούσαν οι Άραβες νομάδες για να καβουρδίζουν τους κόκκους του καφέ.
Αρχείο Blog
2018
2013 (10)
2012 (39)