Community
   από User
Δείτε το προφίλ μου
Όταν οι Άραβες νομάδες έψηναν καφέ…
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2015 13:46
1 / 2

Σε μία από τις επισκέψεις μου στην Αργολίδα βρήκα ένα σιδερένιο σκεύος που χρησιμοποιούσαν οι Άραβες νομάδες για να καβουρδίζουν τους κόκκους του καφέ.

Το σπαστό χερούλι στερεωνόταν με δαχτυλίδια και δίπλωνε, για να μπαίνει εύκολα στις αποσκευές ‒μπόγοι ή υφαντοί σάκοι–, χωρίς να τις σκίζει. Ήταν επίσης μακρύ, ώστε να επιτρέπει στους νομάδες να κάθονται μακριά από τη φωτιά όσο έψηναν τους σπόρους, τους οποίους έπρεπε συνεχώς να ανακινούν για να ψηθούν χωρίς να καούν.

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Ανασκαφές αλλά όχι ανασκαφείς
από Zeta Xekalaki
Με τι κριτήρια επιλέχθηκαν τα προγράμματα και οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στον ιστότοπο του ΥΠΠΟΤ;
Δημόσιες διαλέξεις: όταν το κοινό δεν είναι έτοιμο...
από Zeta Xekalaki
Πρέπει οι επιστήμονες να τροποποιούν τις ομιλίες τους ανάλογα με το κοινό τους; Η περίπτωση Πλάντζου-Χαμηλάκη.
Αρχείο Blog
2024
2019 (1)
2018 (1)
2017 (2)
2016 (5)
2015 (14)
2014 (34)
2013 (9)
2012 (28)
2011 (2)