Community
Δείτε το προφίλ μου
Το 5ο τεύχος του περιοδικού «Προ-ιστορήματα» είναι on line
Τελευταία ενημέρωση: 29/02/2012 13:07

Το 5ο τεύχος του περιοδικού «Προ-ιστορήματα» (Φεβρουάριος 2012) αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Μπορείτε να το «φυλλομετρήσετε» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://proistoria.wordpress.com/προϊστορήματα.

Θα βρείτε άρθρα:

– της Σοφίας Κασκαντίρη με τίτλο «Τα Μυκηναϊκά νεκροταφεία στις θέσεις Ζωητάδα και Άγιος Κωνσταντίνος στην Κρήνη Πατρών»,

– του Νίκου Μερούση με τίτλο «ki-ta-no, κρίτανος, τερέβινθος, τσικουδιά. Χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες τσικουδόλαδο;».

– της Μαρίας Ε. Πυργάκη με τίτλο «Lewis R. Binford: Ο κορυφαίος θεωρητικός της διαδικαστικής αρχαιολογίας»

– του Κοσμά Τουλούμη με τίτλο «Ο φιλέλληνας και ο ιστορικός: η αναζήτηση του “λιθικού αιώνος” στα πρώτα χρόνια του νεοελληνικού κράτους».

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Είναι όντως το νεκροταφείο της Ashkelon το πρώτο φιλισταϊκό νεκροταφείο;
από Βάλια Παπαναστασοπούλου Archaeologist-Theologian
Είναι όντως φιλισταϊκό το νεκροταφείο που αποκαλύφθηκε στον Ashkelon και, αν ναι, είναι το πρώτο που έχει αποκαλυφθεί στο χώρο της Παλαιστίνης;
Tripadvisor: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα μουσεία στην Ελλάδα για το 2015
από User
Οι επισκέπτες του Tripadvisor επέστρεψαν από τις διακοπές τους και με τις κριτικές τους επέλεξαν τα καλύτερα μουσεία του πλανήτη.
Αρχείο Blog
2024
2013 (8)
2012 (41)