Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
Δείτε το προφίλ μου
Αρχαιο-ακτιβισμός
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2012 14:17

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι αρχαιολόγοι και άλλοι «σκαπανείς του πολιτισμού» για να το πλατύνω λίγο – αφήνουν για λίγο τις ανασκαφές τους μαχόμενοι για σκοπούς πιο «υψηλούς»…

Ο λόγος φυσικά για τις διάφορες «εκκλήσεις» (petitions) που εμφανίζονται συνήθως με δίκαιη αφορμή τα όσα γίνονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και πλήττουν τα πολιτισμικά κατάλοιπα άλλων εποχών. Πολιτικές και κοινωνικές ταραχές, επιχειρησιακά συμφέροντα, απλητία απλών πολιτών, εγκληματικές ενέργειες είναι συνήθως οι αφορμές που καθιστούν τον αρχαιολόγο ακτιβιστή. 

Τελευταίο περιστατικό η φοβερή λεηλασία του αρχαιολογικού χώρου της Εl Hibeh,  στην Αίγυπτο, για τη σωτηρία της οποίας απευθύνει έκκληση η αρχαιολόγος Dr. Carol Redmount, που εργάζεται εκεί.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/03/2012/massive-looting-at-el-hibeh-egypt

Επίσης, ας μην ξεχνάμε την προσπάθεια των Αλέξανδρου Τσάκου και Ενριέτε Χάφσως-Τσάκος για τη διάσωση αρχαιοτήτων στο Σουδάν (πατήστε εδώ), τη μακρόχρονη προσπάθεια διάσωσης του χώρου του ιερού της Αγροτέρας Αρτέμιδος (πατήστε εδώ) καθώς και η προσπάθεια στήριξης της Βικαλαίας Βιβλιοθήκης (πατήστε εδώ)

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Αρχείο Blog
2018
2013 (10)
2012 (39)