Community
Δείτε το προφίλ μου
Πιτσιρίκος: Πάμε Μουσείο;
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2012 11:37

Οι ληστές του μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας πήραν μαζί τους 65 μικρά χάλκινα αναθήματα του ιερού, ένα μικρό δαχτυλίδι και το αρχαίο πνεύμα αθάνατο. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε πως υπάρχουν χιλιάδες χάλκινα αναθήματα όπως αυτά που πήραν οι ληστές, οπότε μπορείτε να αρπάζετε κι εσείς ό,τι αρχαία γουστάρετε – έχουμε κι άλλα.

Σε ό,τι αφορά την γκρίνια κάποιων πως το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας το φυλάνε τρεις χαβαλέδες ενώ τη Βουλή τη φυλάνε κάτι δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί οπλισμένοι σαν αστακοί, την βρίσκω απαράδεκτη.

Στα μουσεία υπάρχουν αντικείμενα και στη Βουλή υπάρχουν άνθρωποι. Άρα, η αδιαφορία φύλαξης των μουσείων και η υπερβολική φύλαξη της Βουλής αποδεικνύει πως εμείς οι Έλληνες αδιαφορούμε για την ύλη και βάζουμε πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο.

Φαντάζεστε να μας κλέψουν κάναν Πάγκαλο οι ληστές μέσα από τη Βουλή; Θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς.

Από την άλλη, ευτυχώς που γίνονται και μερικές ληστείες στα μουσεία της χώρας μας και μαθαίνουμε τι έχουν μέσα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Άρα, οι ληστείες στα μουσεία είναι εκπαιδευτικές. Και οι ληστές, Μεγάλοι Δάσκαλοι του Γένους.

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
Ιστορία του νυχιού
από User
Η φροντίδα των νυχιών εφαρμόζεται εδώ και 5.000 χρόνια, δηλαδή από το 3000 π.Χ.
Αρχείο Blog
2025
2021 (2)
2013 (10)
2012 (39)