Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
Δείτε το προφίλ μου
Πρωτοβουλία για τη δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2012 08:52
1 / 2

Έναν σπάνιο μυκηναϊκό θολωτό τάφο -από τους τρεις γνωστούς με δευτερεύοντα θάλαμο-, κλασικά και ρωμαϊκά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα (μεταξύ των οποίων θέατρο) αλλά και έναν χριστιανικό ναό που θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει μια τομή στη βυζαντινή ναοδομία. Όλα αυτά μπορεί να δει, να απέχουν ελάχιστα το ένα από το άλλο, ο επισκέπτης του Ορχομενού της Βοιωτίας. Πρόκειται για ένα πραγματικό αρχαιολογικό πάρκο της αρχιτεκτονικής ιστορίας της χώρας μας…με μία διαφορά: Δεν είναι επίσημα αρχαιολογικό πάρκο, ούτε και η διαμόρφωσή του είναι αντίστοιχη της σημασίας του.

Σήμερα, μια ομάδα ατόμων από την περιοχή ξεκινούν μια προσπάθεια για την κήρυξη του χώρου ως αρχαιολογικού πάρκου. Η ομάδα δραστηριοποιείται μέσω του facebook, με το όνομα «Θέλουμε να κάνουμε πράξη του Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού».

Όπως γράφεται στο κείμενο-ανακοίνωση των μελών της ομάδας «Είναι μια ομάδα ανοικτή σε όλους όσους θέλουν να παρακολουθούν την πορεία αυτού του ονείρου, τόσο μέσα από τις κινήσεις του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ όσο και μέσα από τις πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας, της Δημοτικής Αρχής ή από τις Ομάδες Πολιτών και Συλλογικών Φορέων. Τα social media είναι ένας τρόπος άμεσης επικοινωνίας, ικανός να μας κρατά «κοντά» ακόμη κι` αν είμαστε πολύ μακριά…

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ  σ` αυτή την ομάδα πατώντας  http://www.facebook.com/groups/368044306609169/, για να  μαθαίνεις αλλά και για να συμβάλλεις στην προώθηση αυτού του οράματος».

 

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Σχετικά Blogs
Ταινία για τις «33 μέρες» δημιουργίας της Γκερνίκα
από ptsinari
Χάρη στις φωτογραφίες που σώζονται αλλά και στα προσχέδια, η ταινία «33 μέρες» έχει όλες τις προϋποθέσεις να δείξει πώς ο Πάμπλο Πικάσο δημιούργησε τον διάσημο πίνακα.
Αρχείο Blog
2018
2013 (10)
2012 (39)