Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
Δείτε το προφίλ μου
Πειθαρχική δίωξη σε επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης για σχόλια στο Facebook
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2012 11:30

Μας έκανε εντύπωση το παρακάτω κείμενο του Θεόφιλου Δουμάνη στην εφημερίδα Lifo, καθώς ανασύρει θέματα ευθύνης και εχεμύθειας απέναντι στο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Οι απόψεις δικές σας…

«Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε με ομόφωνη απόφαση  του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Πινακοθήκης εναντίον επιμελήτριας με 28χρονη υπηρεσία. Η δίωξη ασκήθηκε για σχόλια  που έκανε η επιμελήτρια τον Ιανουάριο του 2012, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αμέσως μετά τη διάρρηξη της Εθνικής Πινακοθήκης και την κλοπή 3 έργων τέχνης ανυπολόγιστης αξίας.  

Η δίωξη ήταν αποτέλεσμα των πρόσφατων αιτήσεων της επιμελήτριας, η οποία είναι Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Πινακοθήκης, για ενημέρωση από τη διοίκηση  σχετικά με την τήρηση υποχρεώσεων που αφορούν την ασφάλεια. Αρχικώς ως απάντηση δόθηκε η εντολή για έλεγχο της αιτούσας και ακολούθησε η παραπομπή της στο Πειθαρχικό του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου η επιμελήτρια αντιμετωπίζει ακόμη και το ενδεχόμενο της απόλυσης. Τα φερόμενα παραπτώματα: αναξιοπρεπής συμπεριφορά, παραβίαση εχεμύθειας, χρήση υπηρεσιακών πληροφοριών για ιδιωτικό συμφέρον, χρήση «απρεπών εκφράσεων».

Η επιμελήτρια αρνείται ότι η κριτική που άσκησε είχε τα παραπάνω στοιχεία και καταγγέλλει-μεταξύ άλλων- την αθέμιτη παρέμβαση στο απόρρητο των επικοινωνιών της, καθώς και την απόπειρα της διοίκησης να καταπνίξει την ελεύθερη έκφραση ενός ανθρώπου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Εθνική Πινακοθήκη.»

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Σχετικά Blogs
Αρχαιολόγος ανακάλυψε το προϊστορικό Facebook
από John_A Web Developer
Ο Βρετανός αρχαιολόγος Μαρκ Σάπουελ ισχυρίζεται πως ανακάλυψε μια αρχαϊκή έκδοση Facebook.
Αρχείο Blog
2018
2013 (10)
2012 (39)