Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
Δείτε το προφίλ μου
Με δύο πατρίδες στο Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο…
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2012 14:49
1 / 2

Μια βραδιά αφιερωμένη στο πιο πρόσφατο έργο της αρχαιολόγου και παιδαγωγού Σοφίας Γιαλουράκη διοργανώνει το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών. Μια βραδιά όπου η κ. Γιαλουράκη μας ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «Με δυο πατρίδες»στη δική της δεύτερη πατρίδα, την Αίγυπτο. 

Το βιβλίο κινείται σε δύο επίπεδα: στο παρόν και τη ζωή μιας μικρής Αιγύπτιας που ζει στην Ελλάδα και στο παρελθόν και μια σειρά από ιστορίες διάσημες στην αρχαία Αίγυπτο, που ξεχάστηκαν για πάνω από 2.000 χρόνια και ήρθαν πάλι στο φως μετά την ανάπτυξη της Αιγυπτιολογίας. 

Για το τί προβλέπεται να γίνει στην εκδήλωση -που διοργανώνεται από το Μορφωτικό Κέντρο, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου και τις εκδόσεις Βιβλιόφωνο- δείτε την πρόσκληση (φωτογραφία). Τι τί πραγματικά θα γίνει όμως, θα το δείτε αν επισκεφθείτε το Μορφωτικό Κέντρο την Τρίτη 25/09/2012. Αν έχετε και παιδιά, πάρτε τα μαζί σας. Άλλωστε, στην εκδήλωση περιλαμβάνεται και θεατρική αφήγηση παραμυθιού που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει…

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Αρχείο Blog
2018
2013 (10)
2012 (39)