Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
Δείτε το προφίλ μου
Αρχαιολόγοι… από κούνια!
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2012 13:35

Μια υπέροχη ιδέα που αφορά το χώρο του εθελοντισμού μας έρχεται από τη Βρετανία. 

Τμήματα εθελοντών σε βρετανικά ιδρύματα πολιτισμού – όπως μουσεία,εκκλησίες,  χορευτικές ομάδες κ.α.  – οργανώνουν ειδικές εθελοντικές ομάδες όπου συμμετέχουν παιδιά. Εκεί, με την επίβλεψη των μεγαλύτερων, συντελούν κι εκείνα σε εργασίες που έχουν οριστεί για τους εθελοντές, ενώ στο τέλος τους απονέμεται το λεγόμενο «Παιδικό Πτυχίο» στην ειδικότητα για την οποία εργάστηκαν. Το πρόγραμμα ονομάζεται Παιδικό Πανεπιστήμιο (Children’s University) και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 19 ετών, ανεξαρτήτως κοινωνικής ομάδας και μαθησιακής ικανότητας. Αναφέρεται μάλιστα ότι ενθαρρύνεται η συμμετοχή παιδιών από υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες ή με μαθησιακές δυσκολίες, τα οποία μπορεί και να μην είχαν άλλη ευκαιρία πρόσβασης σε τέτοιους χώρους.

Έτσι, ένα παιδί που ονειρεύεται ίσως να γίνει αρχαιολόγος ή να εργαστεί σε μουσείο δεν περιμένει να μεγαλώσει για να ζήσει έστω και λίγο την εμπειρία… Ιδρύματα όπως το Κέντρο Αιγύπτου στο Swansea της Ουαλίας προσφέρουν ήδη εθελοντικά προγράμματα  Αιγυπτολογίας -στα πλαίσια του Παιδικού Πανεπιστημίου της Ουαλίας- σε νεαρούς εθελοντές, στο πλαίσιο των οποίων περιλαμβάνονται σεμινάρια αιγυπτιακής τέχνης, ιστορίας και αρχιτεκτονικής αλλά και συντήρησης, υγείας και ασφάλειας και εξυπηρέτησης πελατών! 

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Σχετικά Blogs
Αρχαιολόγοι και αυτοκριτική
από Ζέτα Ξεκαλάκη
«Τι κάνω;», «Γιατί αυτό είναι σημαντικό;». Πρόκειται για δύο ερωτήματα στα οποία οι επιστήμονες θα έπρεπε να μπορούν να απαντήσουν αν ήθελαν πραγματικά το αντικείμενό τους να είναι σεβαστό από το ευρύ κοινό. Με αφορμή την έλλειψη σεβασμού ή την άγνοια του κοινού προς το αρχαιολογικό έργο.
Οι αρχαιολόγοι, ο Ιντιάνα Τζόουνς και η CIA
από ptsinari
Σχετικά με το βιβλίο της Σούζαν Χιουκ Άλεν "Classical Spies..."
Αρχείο Blog
2018
2013 (10)
2012 (39)