Πώς γιόρταζαν την Πρωταπριλιά οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι;

Το Μουσείο Κοτσανά διοργανώνει εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών, με τίτλο «Ιλάρια – Η Πρωταπριλιά της Aρχαιότητας!», και μας συστήνει την αρχαιοελληνική εκδοχή της πρωταπριλιάς ταξιδεύοντάς μας στην Αθήνα, την Ελευσίνα και τη Ρώμη.

«Μια ξεχασμένη ιστορία συνδέει τα αστεία πρωταπριλιάτικα ψέματα με τα Ελευσίνια Μυστήρια. Τα αρχαία Ιλάρια αποτέλεσαν προπαρασκευαστικό στάδιο των μυστών για την τελική συμμετοχή τους στη γιορτή των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν η νύμφη Ιάμβη συνάντησε τη θεά Δήμητρα στην αρχαία πόλη της Ελευσίνας, κατάφερε να παρηγορήσει με ένα ιδιαίτερο αστείο τη λυπημένη θεά για τον χαμό της αγαπημένης της κόρης. Ερχόμενη αντιμέτωπη με το αστείο, η θεά κατάφερε για λίγο να γελάσει. Η δε “αγέλαστος πέτρα” όμως παρέμεινε για πάντα στην ανάμνηση της θεϊκής θλίψης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μουσείου Κοτσανά.

Ακολουθώντας, λοιπόν, τα μυστικά της Ιάμβης, οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα προσπαθήσουν να… αναποδογυρίσουν την ασήκωτη και «αγέλαστο πέτρα» για να μάθουν τι τελικά κρύβεται κάτω από αυτήν! Άραγε θα καταφέρουν να κάνουν την «αγέλαστη πέτρα» να γελάσει ξανά;

Πληροφορίες

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών

Κόστος: 7 ευρώ

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα.

Email: info@kotsanas.com / τηλ.: 211 4110044, 6907 292002

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 4110044 έως και μια ημέρα πριν.