«20 Χρόνια Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά» έχει τίτλο η 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου 2023. Στόχος της Συνάντησης είναι η γνωριμία με την αξιόλογη δουλειά κοινοτήτων φορέων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, η ανταλλαγή ιδεών και η θεμελίωση βάσεων για νέες συνεργασίες.

Το εορταστικό τριήμερο διοργανώνει η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003). 

Έτσι, με την έναρξη των εκδηλώσεων την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται προβολή ντοκιμαντέρ στον Κινηματογράφο Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117), στις 20:00.

Στη συνέχεια, οι εργασίες της Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στον φιλόξενο χώρο του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων. 

Το πρόγραμμα του διημέρου των εργασιών, έχει διαμορφωθεί σε τρεις ενότητες: 

1. Δράσεις ανάδειξης 

2. Σχέδια διαφύλαξης

3. Κινητοποίηση Κοινοτήτων

Κάθε ενότητα είναι διαρθρωμένη σε συνεδρίες, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για συζήτηση, την οποία θα συντονίζει ένα μέλος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και ένας εκπρόσωπος της ΔΙΝΕΠΟΚ.  

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στη σελίδα της εκδήλωσης εδώ.