Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 6 έως 12 ετών με θέμα «Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής και επίδειξης» διοργανώνει το Μουσείο Κοτσανά το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στις 12:00.

«Ανακαλύψτε τα σηµαντικότερα ευφυή παιχνίδια στρατηγικής από τη Μινωική ως την Ύστερη Ελληνιστική περίοδο. Μάθετε τους “πεσσούς” και την “κυβεία”. Διαγωνιστείτε στην “τριάδα” και την “εννεάδα”. Ανακαλύψτε τους κανόνες στην “τηλεία” και την “πόλι”. Εξασκηθείτε στο “(ο)στοµάχιον” του Αρχιµήδη µε τα 14 κοµµάτια. Προσπαθήστε να φτιάξετε σαν τάγκραµ µία από τις 8 προεπιλεγµένες (ή άλλες δικές σας) φιγούρες ή σαν παζλ ένα τετράγωνο µε έναν από τους 536 διαφορετικούς τρόπους επίλυσης και κερδίστε ένα ξεχωριστό δώρο από το πωλητήριο του Μουσείου Κοτσανά.

Δώρο: Ένα χάρτινο «(ο)στοµάχιο» και µια µοναδική αφίσα µε όλους τους συνδυασμούς του, όπως ερευνήθηκε από τον Αρχιµήδη και επιλύθηκε πρόσφατα µε τη χρήση πανίσχυρων υπολογιστικών προγραμμάτων.

Γενικές πληροφορίες για τα εργαστήρια

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 6-12 ετών και ενήλικες συνοδούς.

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ (παιδί), 5 ευρώ (συνοδός).

Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν από την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μία ημέρα πριν.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, Αθήνα.

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.