Λίγο πριν από τη γιορτή των Χριστουγέννων, το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, υποψήφιο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019», υποδέχεται το κοινό με γιορτινή διάθεση και προτείνει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με πρωτότυπα εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια και χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, που θα χαρίσει στους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του ένα μαγικό ταξίδι, με οδηγό την αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Εργαστήρια που θα μας «ηλεκτρίσουν» και θα μας γεμίσουν ενέργεια, χριστουγεννιάτικες παραστάσεις σύγχρονου τσίρκου αλλά και ο υπέροχος Magic Tolto που θα μας αποκαλύψει πώς γίνονται τα  θαύματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, είναι μόνο μερικές από τις εορταστικές δράσεις που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Κοτσανά για να μεταφέρει στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους «εφευρέτες» του το Φως των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Μουσείου:

—Εκπαιδευτικό Εργαστήρι και περιήγηση στην έκθεση «Νίκολα Τέσλα: Ο Άνθρωπος από το Μέλλον».

Οι μικροί «εφευρέτες» μαζί με τους ενήλικες συνοδούς τους θα ανακαλύψουν γιατί το ρεύμα είναι τόσο σημαντικό για την καθημερινή μας ζωή και ποιοι ήταν οι λόγοι που έκαναν τον Νίκολα Τέσλα να χαρακτηριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες του 20ού αιώνα.

Το  βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε οικογένειες και ενήλικες και θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019.

Ώρα διεξαγωγής: 12:00-13:00. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/παιδί, 5 ευρώ/συνοδός-ενήλικας.

—«H ζωή του Κτησιβίου»: μουσειακό θέατρο από την ομάδα HETEROTOPIA.

Ο χαρακτήρας του σπουδαίου εφευρέτη ζωντανεύει μέσα από τα τεχνολογικά του επινοήματα και ξεδιπλώνεται περιπατητικά μπροστά στα μάτια μας. Οι συμμετέχοντες θα συνομιλήσουν με τον Κτησίβιο και θα ανακαλύψουν αθέατες πλευρές της ιστορίας και της ζωής του ιδιοφυούς εφευρέτη της Αρχαίας Ελλάδας που κανείς έως τώρα δεν έχει ανακαλύψει.

Η δράση  απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019.

Ώρα διεξαγωγής: 12:30-13:15. Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ/άτομο (η δράση περιλαμβάνει και το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο).

—«Toy Tree – Το δέντρο του Ξωτικού»: χριστουγεννιάτικη παράσταση από την ομάδα KOKOIKA

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία για το δέντρο του σπιτιού του Άη Βασίλη με στοιχεία σύγχρονου τσίρκου, θεάτρου αντικειμένων και σύγχρονου χορού όπου οι εφευρέσεις της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας ζωντανεύουν στα χέρια της ομάδας KOKOIKA! Μια συναρπαστική παράσταση που συνδυάζει το juggling, τη μουσική και το χορό ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.

Ώρα διεξαγωγής: 12:00-13:00. Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/παιδί.

—Χριστουγεννιάτικη παράσταση από τον Magic Tolto!  

Ο υπέροχος Magic Tolto προσκαλεί τα παιδιά να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στο Μουσείο Κοτσανά! Εκεί που τα θαύματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας συναντούν τη Μαγεία και η γνώση κάνει παρέα με την ψυχαγωγία.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019.

Ώρα διεξαγωγής: 12:00-13:00. Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/παιδί.

—Διαδραστικό εργαστήρι: «Το φως των Χριστουγέννων»

Μέσα από ένα ταξίδι αναζήτησης στο δάσος των ονείρων, ο ήρωας της ιστορίας θα ανακαλύψει πολλές αλήθειες για το φως. Θα παρατηρήσει τις σκιές, θα γνωρίσει τι είναι η  διάχυση και η αντανάκλαση του φωτός, θα δώσει σχήματα και χρώματα στο φως. Ώσπου, τελικά, θα φτάσει στο αληθινό «φως» που κρύβουν τα Χριστούγεννα.

Το  βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά και θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019.

Ώρα διεξαγωγής: 12:00-13:00. Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/παιδί.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογία κάθε Κυριακή του Δεκεμβρίου, προτείνει στους μικρούς και μεγάλους φίλους του ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό εργαστήριο:

—«Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία: Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ώρα 10:30.

—«Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30.

—«Υπολογιστικές µηχανές της Αρχαιότητας: Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30.

—«Αήρ και ύδωρ»: Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30.

Πληροφορίες και κρατήσεις

Ώρα προσέλευσης: 30’ πριν από την έναρξη της δράσης/εργαστηρίου.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 211 4110044 και 690 7292002 έως και μία ημέρα πριν.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.