Το τεύχος 134 (Δεκέμβριος 2020), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες του site σε μορφή PDF, στην κατηγορία «Αρχείο Τευχών» του ιστοτόπου (πατήστε εδώ).

Η ύλη του τεύχους περιλαμβάνει συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό η Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και άρθρα από τις: Αναστασία Βασιλείου και Χριστίνα Μερκούρη.

Στην ενότητα «Ελλάδα εκτός Ελλάδος», ο Τούρκος αρχαιολόγος Sümer Atasoy παρουσιάζει την Τίο, μια αρχαία πόλη στις ακτές του Εύξεινου Πόντου. 

Το τεύχος 134 φιλοξενεί το τρίτο και τελευταίο μέρος του Αφιερώματος στο παιδικό παιχνίδι, που καλύπτει τους νεότερους χρόνους, το οποίο έχει επιμεληθεί η κοινωνική ανθρωπολόγος Κλειώ Γκουγκουλή, η οποία υπογράφει και την εισαγωγή με τίτλο «Όψεις του παιχνιδιού στη σύγχρονη εποχή». Τα άρθρα του Αφιερώματος στο τεύχος 133 υπογράφουν οι: Κλειώ Γκουγκουλή, Αφροδίτη Κούρια, Δέσποινα Καρακατσάνη, Δημήτρης Γκούσκος και Ηρώ Βούλγαρη.

Το τεύχος 134 κλείνει με έναν αρχαιολογικό-περιηγητικό οδηγό στο Ιερό Δήμητρας και Κόρης στην Ελευσίνα, ένα από τα σημαντικότερα λατρευτικά κέντρα της αρχαιότητας, που υπογράφουν η Χριστίνα Μερκούρη, η Μαρία Αμπάτη και η Ευσταθία Ανέστη.