Εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά, εφήβους και οικογένειες με τίτλο «Ναυτική αναμέτρηση» διοργανώνει το Μουσείο Κοτσανά, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Οι υδάτινοι δρόμοι, οι διεκδικήσεις εμπορικών περασμάτων και οι θαλάσσιες αναμετρήσεις αποκαλύπτονται μέσα από τα ξύλινα σκάφη κάθε περιόδου και τις πλέον εμβληματικές ναυμαχίες από τον 1ο αιώνα π.Χ. μέχρι και την Ελληνική Επανάσταση.

Από το μονόξυλο και την παπυρέλλα μέχρι την τριαντακόντορο και την επαναστατική τριήρη οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν την εξέλιξη της ναυπηγικής τέχνης από τα πρώτα ταξίδια του ανθρώπου μέχρι το 1821 και τα πλοία του Αγώνα.

Οι ναυμαχίες των Συρακουσών, της Ναυπάκτου, του Αρτεμισίου και φυσικά της Σαλαμίνας δίνουν τη σκυτάλη σε εκείνες των Πατρών, του Αργολικού, του Γέροντα, της Μεθώνης καθώς και στην περίφημη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, αποκαλύπτοντας στρατηγικές κινήσεις, ελιγμούς και τεχνολογικά χαρακτηριστικά των σκαριών που πρωταγωνίστησαν.

Πληροφορίες

Διάρκεια: 60’. Κόστος συμμετοχής: Παιδιά και έφηβοι: 8 ευρώ/ γονείς: 5 ευρώ.

Προτείνεται τηλεφωνική προκράτηση θέσεων, καθώς οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 10 άτομα.

Το εκπαιδευτικό εργαστήρι πραγματοποιείται από το «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, Αθήνα.

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.