Μπορεί κάποτε να ήταν κυρίαρχοι στον πλανήτη Γη και να σκορπούσαν τον τρόμο με τη μορφή τους, σήμερα όμως γοητεύουν μικρούς και μεγάλους. Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος, ο Βραχιόσαυρος, ο Διπλόσαυρος και η μεγάλη παρέα τους θα εγκατασταθούν από τις 13 Οκτωβρίου και για τρεις μήνες, σε χώρο 2.500 τ.μ., στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να μπουν στη «μηχανή του χρόνου» και να μεταφερθούν εκατομμύρια χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα, μετά τις επιτυχίες των θεματικών πάρκων «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» και «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», η ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τις δημιουργικές ομάδες Eksagon Greece KE και Dream Workers, απευθύνουν νέο κάλεσμα για ένα ταξίδι απόδρασης πίσω στο χρόνο, πέρα από τα σύνορα της ιστορίας και πριν από την αυγή της ανθρωπότητας.

Στο νέο θεματικό πάρκο της HELEXPO «Δεινόσαυροι», μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν και να ζήσουν μια περιπέτεια μαζί με τα γιγάντια αυτά πλάσματα, που τα προσομοιώνουν μερικά από τα μεγαλύτερα εκθέματα της Ευρώπης. Οι επισκέπτες θα βιώσουν το ταξίδι τους στο χωροχρόνο, καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, θα τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην εποχή που ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα.

Το συναρπαστικό και πρωτόγνωρο αυτό «ταξίδι» δεν είναι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό. Οι ενήλικοι επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους δεινόσαυρους και το περιβάλλον τους και να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία, η οποία θα τους εφοδιάσει με γνώση για την εποχή των δεινοσαύρων, τις κλιματικές αλλαγές και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα.

Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα Felix de Azara, το πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την πολύ «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα-Πέμπτη: 9.00-14.00, Παρασκευή: 9.00-14.00 και 17.00-20.00, Σάββατο: 11.00-19.00 και Κυριακή: 11.00-19.00.

Το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ/άτομο, μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη): 5 ευρώ/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς και 2 παιδιά): 22 ευρώ, οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 18 ευρώ, άνεργοι (μόνο Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4 ευρώ και παιδιά μέχρι 3 ετών δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.