Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά θέλοντας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς το κοινό και ιδιαίτερα τις οικογένειες, σχεδίασε έναν εκπαιδευτικό σάκο για τους γονείς που θα ήθελαν να επισκεφθούν το μουσείο με τα παιδιά τους. Μέσα στον σάκο υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, έντυπα για τον γονιό και φυλλάδια για τα παιδιά.

Οδηγός σε αυτή την περιήγηση είναι ο Λέων, το περίφημο Λιοντάρι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, που για τις ανάγκες των μικρών επισκεπτών μεταμορφώνεται σε παραμυθένιο ήρωα και καλεί τους γονείς να γίνουν οι ξεναγοί των παιδιών τους. Έτσι μικροί μεγάλοι ανακαλύπτουν τον κόσμο του μουσείου μέσα από μια σειρά ευχάριστων δραστηριοτήτων.

Ο οικογενειακός σάκος σχεδιάστηκε για παιδιά 6-11 ετών. Οι γονείς τον παραλαμβάνουν στην είσοδο από τους φύλακες και τον επιστρέφουν μετά τη χρήση του. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και από εκπαιδευτικούς που επισκέπτονται το μουσείο με την τάξη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (Χαριλάου Τρικούπη 31), 210 4521598, 210 4590731, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΚΣΤ’ ΕΠΚΑ, 210 4590707.

Επισκεφθείτε το διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) της ΚΣΤ’ ΕΠΚΑ, στη διεύθυνση: www.kstepka.wordpress.com και βρείτε στη σελίδα «Εκπαιδευτικό Υλικό» όλα τα έντυπα του σάκου σε ψηφιακή μορφή.