Έκθεση γλυπτών της Αγγέλικας Κοροβέση με τίτλο «ο χρόνος, οι μορφές, οι έννοιες» θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, ώρα 18:30, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Δεκαεννιά γλυπτά, τοποθετημένα μέσα στις αίθουσες του Μουσείου, συνομιλούν με τα αρχαία ελληνικά εκθέματα. Η πολυβραβευμένη γλύπτρια διερευνά και μελετά πρωταρχικές έννοιες/δομές της ανθρώπινης ιστορίας μέσα από τους ήχους της γλώσσας και τη διαλεκτική σχέση έννοιας και υλικών. Η παρουσίαση των έργων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει έναν περίπατο στον πολιτιστικό πλούτο της γλυπτικής ανά τους αιώνες.

Τη γενική επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Αν. Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς, με ομάδα συνεργασίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την αρχιτέκτονα Β. Δρούγκα, την αρχαιολόγο-μουσειολόγο Δ. Καλεσοπούλου και την αρχαιολόγο Α. Κλωνιζάκη. Επιστημονικός Συνεργάτης είναι ο κος Δημήτρης Παυλόπουλος, Επίκουρος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάρκεια έκθεσης: 5 Ιουλίου – 1 Σεπτεμβρίου 2013.