Στη δημιουργία μιας σειράς εφαρμογών που θα παρέχουν τη δυνατότητα στους χρήστες κινητών τηλεφώνων, tablet και laptop να ταξιδεύουν ψηφιακά στον χρόνο και τον χώρο, στην Παλιά Πόλη του Ηρακλείου και να αντλούν πολυεπίπεδες και πολυποίκιλες πληροφορίες στα ελληνικά και τα αγγλικά, αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους περιήγησης, προχωρεί ο δήμος Ηρακλείου.

Ήδη, προκηρύχθηκε από τον δήμο της πόλης Ανοιχτός Δημόσιος Διαγωνισμός για την υλοποίηση του προγράμματος «Ηράκλειο κάθε βήμα… ταξίδι στην ιστορία» και αφορά στην ενότητα της ηλεκτρονικής περιήγησης στην Παλιά Πόλη.

Το έργο, που έχει προϋπολογισμό 235.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς εφαρμογών για την περιήγηση της πόλης αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους με τη χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών όπως «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, tablet, laptop, τρισδιάστατων τεχνολογιών για φωτορεαλιστικές αναπαραστάσεις κ.ά.

«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη της Ιστορίας της Παλιάς Πόλης μέσα από την προβολή του μνημειακού πλούτου αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία για τους δημότες και τους ξένους επισκέπτες», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.