Αλλάζουν τα δεδομένα στη θέση Βλου, 2,5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του χωριού Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού, μετά την ολοκλήρωση της φετινής ανασκαφικής περιόδου. Οι φετινές έρευνες αποκάλυψαν ένα νέο σύμπλεγμα δωματίων στο βορειοανατολικό τμήμα του ιερού.

Κατά τις προηγούμενες ανασκαφικές περιόδους (2009-2010) είχε αποκαλυφθεί τμήμα μεγάλου δωματίου, μια μεγάλων διαστάσεων εσωτερική αυλή με τρία επίπεδα, τέσσερα βοηθητικά δωμάτια και ένα μικρό κτίσμα δύο δωματίων στο ανατολικό τμήμα του χώρου.

Τα κατάλοιπα εργαστηρίου για την παραγωγή ελαιόλαδου, που καταστράφηκε από σεισμό στα τέλη της Ελληνιστικής περιόδου, είναι ακόμη υπό έρευνα. Το εργαστήρι αυτό εντοπίστηκε στο κατώτερο τμήμα του κελαριού του κτηρίου. Απέναντι από το μεγάλο κατακόρυφο λίθο του ελαιοτριβείου βρέθηκε βαθιά λάξευση (βάθους 0,9 μ.) και ένα λίθινο βάρος.

Επιπρόσθετα, διερευνήθηκαν και πέντε δωμάτια στον υπόλοιπο χώρο του κτηρίου. Ένα από αυτά τα δωμάτια πιθανόν να λειτουργούσε ως μάντρα για γαϊδούρια ή μουλάρια. Στο γωνιόλιθο του δωματίου αυτού βρέθηκαν οπές που θα χρησίμευαν για το δέσιμο των ζώων.

Ανάμεσα στα ευρήματα των υπόλοιπων δωματίων είναι ένας ορθογώνιος λίθος πάνω στον οποίο διατηρείται εγχάρακτο το γράμμα «Α», μια χάλκινη περόνη με στρογγυλεμένο κεφάλι και δύο χάλκινα νομίσματα του Κωνστάντιου Β′ (337-361). Επιβεβαιώνεται έτσι, για μια ακόμη φορά, ότι η τελευταία φάση του ιερού χρονολογείται περίπου στο 365 μ.Χ., όταν ένας μεγάλος σεισμός κατέστρεψε και το γειτονικό Κούριο.

Οι ανασκαφές στη θέση Βλου διεξήχθησαν από το Ινστιτούτο για την Ιστορία του Υλικού Πολιτισμού της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, υπό τη διεύθυνση του δρος V.A. Goroncharovskiy.