Community
Δείτε το προφίλ μου
Το περιοδικό Αρχαιολογία και Τέχνες αποχαιρετά τον Νίκο Ζία
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2020 15:38
1 / 2

Ο Νίκος Ζίας που σήμερα αποχαιρετούμε υπήρξε πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Δάσκαλος, μεταλαμπαδευτής των γνώσεων και των ιδανικών του, αλλά και θεσμικός προστάτης του πολιτισμού μας, υπήρξε φάρος το φως του οποίου έφτασε πέρα από τα όρια της χώρας. Με κάθε απώλεια ενός ανθρώπου που ήταν ταγμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του στο πολύτιμο έργο του, ο κόσμος γίνεται φτωχότερος.

Το περιοδικό μας χάνει έναν πολύτιμο σύμμαχο στον σκοπό του, τη διάδοση της αρχαιολογικής επιστήμης στο ευρύ κοινό. Ας τιμήσουμε το παράδειγμα του Νίκου Ζία, συνεχίζοντας τα βήματά του στην προβολή της αρχαιολογίας και της τέχνης που τόσο αγαπούσε.

Αλίκη Σχοινά

Διευθύντρια του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες»

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Η σημασία της αρχαιολογίας: σκέψη πάνω σε μια έρευνα κοινού
από Zeta Xekalaki
Γιατί συνεχίζουμε να βλέπουμε χρησιμοθηρικά τα κατάλοιπα του παρελθόντος; Γιατί συνεχίζουμε να κατηγορούμε την "αρχαιολογία" για παρακώλυση διαφόρων διαδικασιών; Γιατί επιμένουμε να επιβεβαιωνόμαστε εθνικά μέσω των αρχαιοτήτων όταν αυτό είναι και λάθος και περιττό;
Εκδρομή της «Αρχαιολογίας» στην Αίγινα
από Αλίκη Σχοινά
Το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτέμβρη οι συνεργάτες του περιοδικού Αρχαιολογία και Τέχνες βρεθήκαμε στην Αίγινα για ημερήσια εκδρομή. Μαζί μας ήταν οι αρχαιολόγοι Κατερίνα Χαρατζοπούλου και Ελίζα Σιουμπάρα.
Αρχείο Blog
2024
2020 (1)