Community
   από NoR3N Student
Δείτε το προφίλ μου
Εξαιρετικοί άνθρωποι σε απίθανα μέρη
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2012 20:48

Τις προάλλες έκανα μια βόλτα στην ορεινή Αρκαδία. Περάσαμε από διάφορα χωριά (Δημητσάνα, Στεμνίτσα κλπ.) όλα είχαν τη κλασική δομή… μια πλατεία στο κέντρο και διάφορα φαγάδικα για τους τουρίστες, από άσχημα εώς δραματικά. Είχαν λίγα ωραία κτήρια μα τα καινούρια ήταν τόσο άσχημα που και αυτά τα λίγα χάνανε τη γοητεία τους. Στο Λεβίδι πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο να πιούμε έναν καφέ, μας είχαν πει πως ο ιδιοκτήτης έχει μια μεγάλη συλλογή από χαρακτικά, πράγμα που μας ενδιέφερε. Κατεβήκαμε με την εντύπωση ότι θα μας άνοιγαν το χώρο να τα δούμε και όταν φεύγαμε υπέθετα πως θα τον ξανά έκλειναν. Για καλή μας τύχη είχανε και ξεναγό!… μια πολύ συμπαθητική κοπέλα που ήξερε να σου αναλυσει όλα τα χαρακτικά και πολλά άλλα με πολλές λεπτομέρειες και βάθος. Είχε εξαιρετικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και όταν τη ρώτησε κάποιος από την παρέα αν έχει σπουδάσει κάτι σχετικό, μας απάντησε: όχι! Είχε διαβάσει,  παρακολουθήσει κρητικούς και σεμινάρια χωρίς να το έχει «σπουδάσει». Τι ωραίο στη μέση του πουθενά να συναντάς τέτοιους ανθρώπους με έμφυτη κλήση προς τις τέχνες και τη μάθηση.

Αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος προς αυτά τα μέρη, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να περάσετε για μια ξενάγηση από τοξενοδοχείο«Καλλιστώ»στο Λεβίδι.

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Αρχείο Blog
2024
2012 (6)
2011 (1)