Γνωρίζατε ότι στη Νεμέα τελούνταν αθλητικοί αγώνες; Πώς συνδέονται ο μικρός Οφέλτης, η Πυθία, ένα φίδι και οι Νέμεοι Αγώνες; Ποιος ανακάλυψε το αρχαίο Στάδιο: ο Miller, ο Milner ή ο Ziller;

Αν δυσκολεύεστε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά θέλετε να μάθετε περισσότερα, οργανώστε άμεσα μια μικρή εξόρμηση στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας και παίξτε το ολοκαίνουργιο ψηφιακό παιχνίδι «Τα Μυστικά του Οφέλτη».

«Τα Μυστικά του Οφέλτη» είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, σχεδιασμένο για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας. Με ξεναγό τον Οφέλτη, οι παίκτες περιηγούνται τις αίθουσες του Μουσείου, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Στάδιο. Λύνουν γρίφους και, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, ανακαλύπτουν τα μυστικά των Νέμεων Αγώνων.

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί είτε ατομικά είτε ομαδικά και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, αλλά και σε ενήλικες. Φιλοξενείται στην εφαρμογή «Actionbound» και θα είναι αρχικά διαθέσιμο για δύο χρόνια (2024-2025) στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Για να βρείτε το παιχνίδι και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή, πατήστε εδώ.

Το ψηφιακό παιχνίδι «Τα μυστικά του Οφέλτη» δημιουργήθηκε από τη Diadrasis και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.