Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία», για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία για το 2011 και το 2012 με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Μεταβατικές περίοδοι της Ιστορίας και Αρχαιολογία», με αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου. Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Στο χώρο της περιοδικής έκθεσης θα διατίθεται κατάλογος με έργα σχετικά με το θέμα, τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να εντοπίσουν στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου. Στα έργα αυτά ενυπάρχουν, ως κίνητρο ή αποτέλεσμα, κάποια πολιτικά, κοινωνικά ή οικονομικά γεγονότα της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου (π.χ. αγγείο της λεγόμενης «ανατολίζουσας» περιόδου του 7ου αι. π.Χ.).

Ενημερωτική ξενάγηση για το θέμα θα γίνει από αρχαιολόγο στο μικρό Αμφιθέατρο του Μουσείου, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 12:00-13:00. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (τηλ.: 210 8217724).