Εθελοντική δράση καθαρισμού και πρόληψης στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας πραγματοποίησαν η Diadrasis και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Νεμέας, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, 57 μαθητές της περιοχής ανέλαβαν δράση και συνέδραμαν στον επιφανειακό καθαρισμό του Αρχαίου Σταδίου. Με την καθοδήγηση των συντηρητών της ΕΦΑ Κορίνθου, οι μικροί μαχητές συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό του Αρχαίου Σταδίου της Νεμέας. Απομακρύνοντας σκουπίδια, φύλλα και άλλα ελαφρά φερτά υλικά, φρόντισαν τον εμβληματικό  χώρο, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του Συντηρητή Αρχαιοτήτων από το προσωπικό της Εφορείας Κορίνθου που πραγματοποίησε επιτόπιες δράσεις σε επιλεγμένα σημεία του Αρχαίου Σταδίου.

Η εθελοντική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος οι «Μαχητές των Μνημείων» που είχε σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των παιδιών στην προστασία των μνημείων από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο «Μαχητές των Μνημείων» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση.