Ξενάγηση στους χώρους που εκτελούνται έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007-2013 θα πραγματοποιεί καθημερινά η Επιστημονική Επιτροπή Νικόπολης της ΔΙΠΚΑ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση για δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο της εβδομάδας προβολής του πολυσχιδούς έργου της αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Τόπος συνάντησης, στις 11.00 καθημερινά, θα είναι ο χώρος στάθμευσης μπροστά από το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης (είσοδος οικισμού Σμυρτούλας) από όπου οι επισκέπτες θα μεταβαίνουν με δικά τους οχήματα, ώστε να ξεναγηθούν, στο Τρόπαιο της Ναυμαχίας του Ακτίου, στο Ωδείο, στη δυτική Πύλη της βυζαντινής οχύρωσης «Αραπόπορτα», στο «Βασιλόσπιτο» – και τον παρακείμενο δρόμο με το μικρό Νυμφαίο καθώς και την παλαιοχριστιανική Βασιλική Δουμετίου.

Στα εν λόγω μνημεία θα υπάρχει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που θα πραγματοποιεί την ξενάγηση και θα είναι διαθέσιμο για οποιεσδήποτε απορίες και διευκρινήσεις.

Για πληροφορίες σχετικές με τις ξεναγήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κο Ευάγγελο Παυλίδη, Αρχαιολόγο ΠΕ, στο τηλέφωνο 2682089364.