Τι είναι το animation; Πώς φτιάχνεται μια εικόνα κινουμένων σχεδίων; Πώς μπορούμε να «εμψυχώσουμε» αρχαιολογικά εκθέματα; Αυτά τα ερωτήματα θα προσεγγίσει το εκπαιδευτικό εργαστήριο «CAMU Animated», που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 17-18 Φεβρουαρίου 2024 στο Μουσείο Κανελλοπούλου, σε συνεργασία με το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με τους επιμελητές του Μουσείου Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και τους εκπαιδευτές του ANIMASYROS πάνω σε χαρακτηριστικά εκθέματα από τις συλλογές του Μουσείου και θα μάθουν να δημιουργούν διασκεδαστικές ιστορίες, συνδυάζοντας τις αρχαιολογικές πληροφορίες με τη φαντασία τους μέσα από την τέχνη της εμψύχωσης (animation). Σε δύο τρίωρα εργαστήρια, θα δημιουργήσουν το δικό τους οπτικοακουστικό αφήγημα χρησιμοποιώντας τεχνικές φωτογράφισης (stop motion), χαρτοκοπτικής (cut-outs) και πλασίματος (plasticine animation). Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα είναι μια σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων η οποία θα αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του Μουσείου.

Βασικός εκπαιδευτής του εργαστηρίου θα είναι ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων Φωκίων Ξένος.

Περισσότερες πληροφορίες για το ANIMASYROS εδώ.

Πληροφορίες

Ημερομηνίες και ώρες: Σαββατοκύριακο 17- 18 Φεβρουαρίου 2024, 11.00-14.00 (και τις δύο ημέρες)

Ηλικίες: Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Α’ τάξης Γυμνασίου

Αιτήσεις: Μέσω email στο press@camu.gr

Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής στοιχεία: Όνομα και επώνυμο μαθητή ή μαθήτριας, ηλικία και σχολική τάξη, όνομα και επώνυμο γονέα ή κηδεμόνα, τηλέφωνο επικοινωνίας και email γονέα ή κηδεμόνα.

Προθεσμία υποβολής: Έως την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024.

Είσοδος ελεύθερη με την προϋπόθεση προκράτησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 3319300 και εδώ.