Λόγω αυξημένης ζήτησης, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει και τρίτο κύκλο συναντήσεων για το εργαστήριο κεραμικής «Από την αρχαιότητα στην σύγχρονη τέχνη!», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή.

Ο τρίτος κύκλος του εργαστηρίου, που απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους άνω των 15, θα πραγματοποιηθεί στις 8, 15 και 17 Δεκεμβρίου.

«Η κεραμική μας δίνει την ευκαιρία για νέους πειραματισμούς! Αντλώντας έμπνευση από την τεχνική που εφάρμοζε στη ζωγραφική του ο Jackson Pollock και τις αντιλήψεις και τις ιδέες που ενσωματώνονται στα έργα του, αλλά και από τον Pablo Picasso που παραβίασε όλους τους κανόνες που εφάρμοζαν ως τότε οι αγγειοπλάστες, θα δημιουργήσουμε τα δικά μας μοναδικά κεραμικά αντικείμενα. Από τον Pollock στον Picasso και πίσω στην αρχαία τέχνη της κεραμικής, θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε όλες τις διαφορετικές δυνατότητες δημιουργίας που έχουμε σήμερα με ένα τόσο πρωτόγονο υλικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Μετά την ολοκλήρωση και των τριών συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα πάρουν τα κεραμικά τους ψημένα και εφυαλωμένα σε συσκευασία δώρου.

Αναλυτικά

Στην πρώτη συνάντηση, έπειτα από μια σύντομη εισαγωγή στην αρχαιότερη τέχνη, αυτή της κεραμικής, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στον κόσμο του Neriage: θα ζυμώσουν πυρόχρωμα με πηλό δημιουργώντας διαφορετικές τονικές εντάσεις τις οποίες στη συνέχεια θα ενώσουν με άχρωμο πηλό, σχηματίζοντας μια μάζα με τυχαία νερά και αποχρώσεις του μπλε ή (και) του κίτρινου.

Στη συνέχεια θα κατασκευάσουν πιάτα και μπολ, χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του χρωματιστό ζυμάρι, ανοίγοντας φύλλο και παρατηρώντας τα χρωματικά παιχνιδίσματα που έχει δημιουργήσει ο καθένας στη δική του μπάλα πηλού.

Στη δεύτερη συνάντηση, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τεχνικές εφυάλωσης και χρήσης υαλοχρωμάτων. Θα χρησιμοποιήσουν τη διασκεδαστική τεχνική της πολύχρωμης πιτσιλιάς, εμπνευσμένη από τα έργα του εικαστικού Jackson Pollock, και στη συνέχεια θα καλύψουν τα κεραμικά τους με γυαλί έτσι ώστε το καθένα από αυτά να έχει χρηστική ιδιότητα.

Στην τρίτη συνάντηση, οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν με πινέλο πραγματικό χρυσό 24 καρατίων πάνω στα ψημένα και χρωματισμένα κεραμικά τους, αναδεικνύοντας έτσι τη χειροποίητη δημιουργία.

Πληροφορίες

Παρασκευές 8 και 15 Δεκεμβρίου (17.30-19.45) και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου (15.30-17.45)

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 10 άτομα

Κόστος συμμετοχής 3 συναντήσεων: 120€

Κόστος συμμετοχής για B&E Members: 96€

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εδώ.