Έργα των Rembrandt, Caravaggio, Matisse, Cezanne και Kandinsky που βρίσκονται στο Μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας θα φιλοξενηθούν για ένα διάστημα στο Μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη. Η ευρωπαϊκή έκθεση θα έχει στο σύνολο 120 αντικείμενα, τα οποία ορισμένα ανήκαν στην τσαρική οικογένεια.

«Δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια έκθεση του Ερμιτάζ, έξω από την Ρωσία» δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι «η συλλογή αντιπροσωπεύει την περηφάνια και την δόξα της ρωσικής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Έργα των Diego Velazquez και Pablo Picasso θα επιστρέψουν προσωρινά στην πατρίδα τους. Επίσης, στην έκθεση θα «θαμπώσουν» τα βλέμματα των επισκεπτών τα κοσμήματα του μεγάλου οίκου Φαμπερζέ αλλά και χρυσά αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ.

Η έκθεση με τίτλο «El Hermitage en el Prado» (Το Ερμιτάζ στο Πράδο) ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο. Είναι το δεύτερο μέρος της ανταλλαγής συλλογών των δύο μουσείων, με την πρώτη έκθεση να έχει πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη στις αρχές του χρόνου με τίτλο «Το Πράδο στο Ερμιτάζ».