Ένα τατουάζ έργου του Ρέμπραντ είναι κάτι οικονομικά εφικτό και το Rembrandt House Museum στο Άμστερνταμ θα φιλοξενήσει τον επόμενο μήνα το pop-up στούντιο «The Poor Man’s Rembrandt Project» με τους Ολλανδούς καλλιτέχνες του τατουάζ Henk Schiffmacher –γνωστό και ως Hanky Panky– και Tycho Veldhoen. Το μουσείο, το οποίο άνοιξε ξανά τον περασμένο Μάρτιο μετά την ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης, θα είναι από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου η στέγη του στούντιο τατουάζ προσφέροντας, στο σπίτι που ο μετρ της ζωγραφικής έζησε από το 1639 έως το 1658, σχέδια βασισμένα σε έργα του (https://www.instagram.com/p/CsGrvD3q8c9/).

«Βλέπουμε το χώρο ως το σπίτι καλλιτεχνών. Ο Ρέμπραντ δεν ζούσε μόνο και δούλευε εκεί, αλλά δίδασκε και τους μαθητές του» είπε η διευθύντρια του μουσείου Milou Halbesma. «Θέλουμε στον καινούργιο μας χώρο-στούντιο να δουλέψουμε με Ολλανδούς καλλιτέχνες για να συνδεθούμε με το κοινό – και θεωρούμε καλλιτέχνες τους Schiffmacher and Veldhoen. Έχει να κάνει με την πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε μουσείο: να αγγίξει την επόμενη γενιά».

Ηγετική φιγούρα στην κοινότητα του τατουάζ εδώ και 45 χρόνια, ο 71χρονος σήμερα Schiffmacher δεν είναι ξένος στα μουσεία. Έχει εκθέσει στο Musée du Quai Branly στο Παρίσι και στο Royal Ontario Museum στο Τορόντο. «Για εμάς είναι απίστευτη τιμή να δουλέψουμε σε ένα μέρος όπου μπορείς ακόμα να νιώθεις την ψυχή του Ρέμπραντ» τόνισε ο γνωστός επίσης και ως «βασιλιάς του τατουάζ στο Άμστερνταμ» (https://www.instagram.com/p/Cr-6i7xtr4l/).

Για να κλείσουν ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://www.rembrandthuis.nl/en/activiteiten/thepoormansrembrandtproject/.