Το τεύχος 137 (Δεκέμβριος 2021), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες του site σε μορφή PDF, στην κατηγορία «Αρχείο Τευχών» του ιστοτόπου (πατήστε εδώ).

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στο έργο της Βελγικής Σχολής Αθηνών και ανοίγει με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ο Διευθυντής της Σχολής, καθ. Jan Driessen.

Στην ενότητα «Ελλάδα εκτός Ελλάδος», η Νatacha Μassar, Επιμελήτρια Αρχαίων Ελληνικών Συλλογών στα Βασιλικά Μουσεία Τέχνης και Ιστορίας στις Βρυξέλλες, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκαν οι συλλογές και παρουσιάζει κάποια από τα σημαντικότερα εκθέματα.

Το Αφιέρωμα στη Βελγική Σχολή Αθηνών περιλαμβάνει άρθρα που υπογράφουν οι: Roald F. Docter, Sylviane Déderix, Robert Laffineur, Johannes Bergemann, Ανδρέας Καπετάνιος, Denis Morin, Floris van den Eijnde και Koen Van Gelder, Didier Viviers και Αθηνά Τσιγγαρίδα, και ο Jan Driessen.

Το τεύχος 137 περιλαμβάνει επίσης συνέντευξη με τον ζωγράφο Γιώργο Κόρδη, άρθρο του Ηλία Παπαγεωργίου και του Παντελή Φέλερη για την ίδρυση του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας και άρθρο του Κυριάκου Ψαρουδάκη για τις «αρχαϊκές οικίες της Ονιθές».

Το τεύχος 137 κλείνει με έναν αρχαιολογικό-περιηγητικό οδηγό στην ακρόπολη της Μάλθης, που υπογράφουν ο Σταμάτιος Α. Φριτζίλας, η Μαρία Τσουλάκου και η Κατερίνα Τζαμουράνη.