Το Μουσείο Μπενάκη, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, μας προσκαλεί στο κτήριο της οδού Πειραιώς να περάσουμε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά μας μια γιορτινή μέρα, με ξεναγήσεις στις εκθέσεις, προγράμματα για παιδιά, πολλές προτάσεις για δώρα και γευστικές εκπλήξεις στο πνεύμα των ημερών.

Ξεναγήσεις στις εκθέσεις

—«Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της εταιρείας 1922 – 2022»: Μια γιορτινή έκθεση με ιστορίες 100 χρόνων που ορίζουν τη ζωή μιας εταιρείας συνυφασμένης με τις αναμνήσεις όλων μας.

Ώρα: 12:00 και 14:00. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών – Απαραίτητη η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org.

—«Sean Scully. Επιβάτης – Αναδρομική»: Αναδρομική έκθεση ενός από τους σημαντικότερους ίσως εκπροσώπους της αφαιρετικής ζωγραφικής, του Sean Scully, έργα του οποίου περιλαμβάνονται στα σπουδαιότερα μουσεία και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.

Ώρα: 13:00. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών – Απαραίτητη η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

—«Για να γίνει ένα μπισκότο…»

Τι χρειάζεται λοιπόν για να γίνει ένα μπισκότο; Σίγουρα πρώτα απ’ όλα προσεγμένα και υγιεινά υλικά, γνώση, φροντίδα και μεράκι. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα κρυμμένα μυστικά που κάνουν τη συνταγή μοναδική. Άνθρωποι, αισθήματα και αισθήσεις, ταξίδια, ιδέες πρωτότυπες και αποφάσεις τολμηρές, ιστορίες που χάνονται βαθιά σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Ακολουθώντας τη μυρωδιά των μπισκότων, θα τα ανακαλύψουμε όλα αυτά μαζί στη γιορτινή έκθεση «Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022».

Ώρα: 11:00-12:30 για παιδιά 5-7 ετών.

Ώρα: 13:00-14:30 για παιδιά 8-11 ετών.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Απαραίτητη η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org.

Τέλος, το εστιατόριο του Μουσείου έχει ετοιμάσει ένα γιορτινό μενού με ζεστά ροφήματα, κρασί και σούπες εποχής, που επιμελείται το Δειπνοσοφιστήριον, ενώ στο Πωλητήριο οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τα δώρα για τους αγαπημένους τους, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το έργο του Μουσείου.

* Η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο σε όσους κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών, ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Τα παιδιά από 4 έως και 17 ετών προσκομίζουν δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου 24ώρου.