Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα μνημεία και τον πολιτισμό. Στην Ελλάδα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, διοργανώνοντας παράλληλα ποικίλες εκδηλώσεις και επικοινωνιακές δράσεις. Το κεντρικό θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους». Σε αυτό το πλαίσιο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, που απευθύνονται στο μαθητικό αλλά και στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, και ώρα 10:00-12:00, θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παίζοντας στο Μουσείο». Το πρόγραμμα εστιάζει στο παιχνίδι ως διαχρονικό στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, και ώρα 11:00-12:30, θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση για ενήλικες με τίτλο «Ο Πειραιάς των ξένων και των μετοίκων. Μια ματιά στην πολυπολιτισμική κοινωνία του αρχαίου Πειραιά». Μέσα από τις επιτύμβιες στήλες των μετοίκων που έζησαν κατά την αρχαιότητα στον Πειραιά και στους όμορους δήμους, θα παρουσιαστεί το θέμα της ενσωμάτωσης των μετοίκων στην αθηναϊκή κοινωνία και η συμβολή τους στην οικονομική άνθηση της πόλης-κράτους. Θα υλοποιηθούν τρεις ημίωρες θεματικές περιηγήσεις, 11:00-11:30, 11:30-12:00, 12:00-12:30, με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Η είσοδος στο Μουσείο το Σάββατο και την Κυριακή, 25 και 26 Σεπτεμβρίου είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Χαριλάου Τρικούπη 31. Τηλ.: 210 4521598.