Σηματοδοτώντας την 175η επέτειό του, το Smithsonian Institution ετοιμάζει μεγάλη γιορτή με τη μορφή εκτεταμένης έκθεσης έργων από τα πάμπολλα μουσεία που λειτουργούν υπό την ομπρέλα του. Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, έχει παραγγείλει site-specific έργα σε καλλιτέχνες όπως οι Beatriz Cortez, Nettrice Gaskins, Soo Sunny Park και άλλοι.

Η έκθεση, με τίτλο «Futures», θα φιλοξενηθεί στο προσφάτως ανακαινισθέν Arts and Industries Building – κτήριο του 1881 και πρώτη στέγη του U.S. National Museum – το οποίο ήταν κλειστό για το κοινό επί δύο δεκαετίες. Οι εργασίες ανακαίνισης, κόστους 55 εκατομμυρίων δολαρίων, του επιτρέπουν να υποδεχθεί και πάλι επισκέπτες με μια διαθεματική έκθεση που τους καλεί να στοχαστούν πάνω στο πώς η τέχνη και η τεχνολογία συνεχίζουν να διαμορφώνουν τον κόσμο μας.

«Προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε ένα έργο τέχνης από κάθε ένα μουσείο του Simthsonian για να καθρεφτίσουμε αυτή την ποικιλία γνώσης και να τιμήσουμε αυτή την κληρονομιά μέσα στην κατασκευή του μέλλοντος» δήλωσε, μιλώντας στο «Artnet News», η Ashley Molese, επιμελήτρια του Arts and Industries Building. «Η έκθεση “Futures” είναι αφιερωμένη σε ένα αισιόδοξο μέλλον το οποίο επιλέγουμε, όχι ένα το οποίο φοβόμαστε. Θελήσαμε να τη δημιουργήσουμε σχεδόν σαν “επιλέξτε τη δική σας περιπέτεια”, ορίζοντας μονοπάτια τα οποία οικοδομούν ένα πιο δίκαιο μέλλον, ένα πιο προσιτό μέλλον, ένα μέλλον στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλοι. Το να μην είμαστε υπέρμετρα δυστοπικοί στο όραμά μας ήταν πολύ συνειδητή επιλογή» εξήγησε.

Η έκθεση «Futures» θα φιλοξενηθεί στο Arts and Industries Building του Smithsonian Institution από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022.