Συνεχίζονται οι διαδικτυακές ξεναγήσεις στην έκθεση «Γιάννης Γαΐτης – Το Πλήθος και η Μοναξιά», που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, καθώς η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κοινού υπήρξε ιδιαίτερα έντονα.

Έτσι το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, και ώρα 19:30, θα προσφερθούν δύο live διαδικτυακές ξεναγήσεις από τον Γιάννη Μπόλη, ιστορικό τέχνης και έναν εκ των δύο επιμελητών της έκθεσης. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν σε realtime, μέσω της πλατφόρμας zoom. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συνομιλούν και να συζητούν με τον κ. Μπόλη και να του θέτουν ερωτήματα σχετικά με την έκθεση.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Για τη συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατώντας στον σχετικό σύνδεσμο:

Για το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, πατήστε εδώ.

Για την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, πατήστε εδώ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 616266.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Γιάννης Γαΐτης – Το Πλήθος και η Μοναξιά» παρουσιάζεται στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και άνοιξε για το κοινό στις 10 Οκτωβρίου του 2020.

Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και, παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες.
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται μία σειρά έργων που διατρέχουν την καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη Γαΐτη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικά «ιστορικά» έργα του Γιάννη Γαΐτη: Η κηδεία του Τσε Γκεβάρα ή Μεταμόρφωση (1967), Ο δύστροπος ή Όλοι και Μόνος (1969) και η Διάλεξη (1973). Όπως επίσης, σημαντικές συνθέσεις από μεγάλες ενότητες δουλειάς του τη δεκαετία του 1970, όπως Τα ανθρώπινα τοπία και Οι Αρχαιότητες.

Για την έκθεση έχει εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος στα ελληνικά και τα αγγλικά και είναι διαθέσιμος από το πωλητήριο του μουσείου (τηλ. επικοινωνίας 2410 616266).

Σημειώνεται ότι οι διαδικτυακές ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν και έχουν διάρκεια περίπου 50 λεπτά.

Επιμέλεια έκθεσης: Λορέττα Γαΐτη (αρχιτέκτονας-μουσειολόγος), Γιάννης Μπόλης (ιστορικός τέχνης).