Υπεγράφη στo Πεκίνο το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη Διοργάνωση Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού το 2021 μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας. To μνημόνιο υπέγραψαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, Γιώργος Ηλιόπουλος, και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας, Χου Χάπινγκ (Hu Heping).

Όπως προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο, μέσω του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας το 2021, οι δύο χώρες αποβλέπουν στο να εμβαθύνουν τις παραδοσιακές τους σχέσεις, να επιβεβαιώσουν τη φιλία των δύο λαών, να διευρύνουν τη συνεργασία τους και να διοργανώσουν δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του Πολιτισμού, όπως τονίζεται, οι δύο χώρες θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους σε θέματα σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη δημιουργία. Ειδικότερα, θα συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και αρχαιοκαπηλίας και την προώθηση της αρχαιολογικής έρευνας, για τη διοργάνωση αρχαιολογικών εκθέσεων και εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα προστασίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Επίσης, αναφέρεται ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στο πλαίσιο της Σύμβασης της UNESCO για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, καθώς και στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού.