Κάλεσμα για συμβολή στη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση και ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, απευθύνει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το μουσείο συλλέγει κειμήλια από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Ανατολική Θράκη, τον Πόντο, την Καππαδοκία και την Ιωνία και καλεί οποιονδήποτε διαθέτει κάποιο αντικείμενο ή έγγραφο, το οποίο θέλει να εκτεθεί στο μουσείο, να επικοινωνήσει με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μουσείο θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία της Ευρώπης, ένας ανεξάρτητος οργανισμός, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και θα στεγάζεται σε δικό του αυτόνομο χώρο, στην OPAP Arena, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το κάθε κειμήλιο θα εκτεθεί με σύγχρονα μέσα για να γίνει κτήμα όλων των Ελλήνων.

Για πληροφορίες: Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης», Ολύμπου και Πάτμου, Μαρούσι. Τηλ.: 210 6855850, fax: 210 6855150, E-mail: [email protected]