Περισσότεροι από 25 πανεπιστημιακοί ερευνητές, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και επαγγελματίες στο χώρο της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και συναφών πεδίων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα φιλοξενηθούν φέτος στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ). Σκοπός είναι να συνεισφέρουν σε έναν εποικοδομητικό και κριτικό διάλογο σχετικά με το ρόλο των τοπικών κοινωνιών, κοινοτήτων και πολιτών στην προστασία, την ανάδειξη και τη συν-δημιουργία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το 5o συνέδριο της Εταιρείας με κεντρική θεματική «Πολιτιστική κληρονομιά και τοπικές κοινωνίες: Ζητήματα συμμετοχής, συνεργασίας και συν-διαχείρισης» θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν μια σειρά από επίκαιρα θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα σχετικά με τις «από τα κάτω» αναγνώσεις και χρήσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς, την αρχαιολογία για το κοινό (public archaeology), το ρόλο των νέων τεχνολογιών στις συμμετοχικές διαδικασίες, τη βιώσιμη ανάπτυξη κ.ά. Παράλληλα, το συνέδριο θα φιλοξενήσει μια σειρά αναρτημένων παρουσιάσεων (posters), κεντρικές ομιλίες και συζητήσεις.

Η Εταιρεία Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ) είναι ένα νεοφυές, μη κερδοσκοπικό, πολιτιστικό σωματείο που στόχο έχει να συμβάλλει στη διαρκή προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη βιώσιμη διαχείρισή της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και στη συνάντηση των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό το πεδίο.

Πληροφορίες

Πότε: Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019.

Πού: New Hotel, Φιλελλήνων 16, Αθήνα.

Κόστος συμμετοχής: Γενική είσοδος: 20 €, φοιτητές: 10 €, Μέλη ΕΣΔΙΑΠΟΚ: δωρεάν. Το κόστος αφορά και τις δύο ημέρες του συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: esdiapok.blogspot.gr, esdiapok.conference@gmail.com