Το Summer Camp με τίτλο «Γραμμή και πηλός.  Ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Πικάσο και την αρχαιότητα» που διοργανώνει φέτος το Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης στόχο έχει να κάνει το καλοκαίρι συναρπαστικό για τους μικρούς του φίλους.  Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί σε έξι πενθήμερα, από 24 Ιουνίου μέχρι 2 Αυγούστου, προσφέροντας πέντε μέρες μέσα στο Μουσείο γεμάτες διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια.

Το φετινό Summer Camp είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Πικάσο και την Αρχαιότητα με αφορμή την έκθεση: «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός». Η γραμμή και ο πηλός ενώνουν αντιθέσεις και ανοίγουν ένα νέο διάλογο ανάμεσα στο τώρα και το χθες, τον άντρα και τη γυναίκα, τον πόλεμο και την ειρήνη, τον άνθρωπο και τα ζώα και τελικά ανάμεσα στα παιδιά, την αρχαιότητα και τον Πικάσο. Ο διάλογος συνεχίζεται ανάμεσα στις ιστορίες της μυθολογίας και τα παραδοσιακά παραμύθια για να ολοκληρωθεί στα έργα των παιδιών, μέσα από τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουν.

Η ζωγραφική συνομιλεί με τη γλυπτική, η χαρακτική με την κεραμική, το μελάνι με τον πηλό, τα ερυθρόμορφα αγγεία με τις αφίσες, τα ειδώλια τύπου Φ με τα comics, τα αγγεία με τα χρηστικά αντικείμενα και τα σανιδόσχημα με τα τοτέμ.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου  και την περιοδική έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που θα διαρκέσει από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2019.

Στο τέλος του Summer Camp oι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των παιδιών σε μια δική τους παρουσίαση.

Πληροφορίες

6 κύκλοι συναντήσεων:  24-28 Ιουνίου, 1-5 Ιουλίου, 8-12 Ιουλίου, 15-19 Ιουλίου, 22-26 Ιουλίου, 29 Ιουλίου-2 Αυγούστου.
Δευτέρα–Παρασκευή 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα).

Ηλικίες: 5-9 ετών.

Συμμετοχή: 80€, 65€ αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο (δεύτερο ή τρίτο παιδί). Φίλοι ΜΚΤ: 65€ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο).

Υπεύθυνες Εργαστηρίων: Αντωνία Βέλλιου, Δέσποινα Σακελλαρίου.
Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων: 210 7294220.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.