Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, έχει προγραμματίσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τους μικρούς του φίλους. Στo φετινό Summer Camp τα παιδιά θα γνωρίσουν τους αρχαίους θεούς και θα αναζητήσουν τα σημάδια τους μέσα από την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη τέχνη: θα εξερευνήσουν τις μόνιμες συλλογές του μουσείου καθώς και την έκθεση «Θεϊκοί Διάλογοι: Cy Twombly και Eλληνική Aρχαιότητα».

Ημέρα 1: Κυκλαδικός Πολιτισμός

Τι υπήρχε πριν από τους θεούς του Ολύμπου; Τα παιδιά θα ζωντανέψουν με  τη φαντασία τους αφηρημένα σχήματα, θα τους δώσουν τη μορφή της πανάρχαιας Μητέρας Θεάς, θα της προσφέρουν δώρα και θα συμμετάσχουν σε μία γιορτή προς τιμήν της! (ζωγραφική, κολάζ)

Ημέρα 2: Το αγγείο François

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους μύθους που κοσμούν το αρχαίο αγγείο François και θα τους αφηγηθούν. Στη συνέχεια, θα γίνουν σύγχρονοι αγγειογράφοι και θα εικονογραφήσουν μία ιστορία με πρωταγωνιστές τους ίδιους! (αφήγηση μύθων, ομαδική κατασκευή)

Ημέρα 3: Αρχαία Ελληνική Τέχνη και Cy Twombly

Οι θεές του Ολύμπου: τα παιδιά θα αναζητήσουν τα θεϊκά σημάδια στις μόνιμες συλλογές και στα έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη Cy Twombly, θα εμπνευστούν από τα σύγχρονα σχέδια και από τα αρχαία γλυπτά και θα κατασκευάσουν από πηλό μια από τις θεές του Ολύμπου. (ζωγραφική, πηλός)

Ημέρα 4: Αρχαία Ελληνική Τέχνη και Cy Twombly

Οι θεοί της μουσικής: τα παιδιά θα ακολουθήσουν τους χρησμούς των θεών και τις μουσικές τους στους χώρους του Μουσείου. Στη συνέχεια, θα φτιάξουν ιστορίες με ήχους και χρώματα για να φτάσουν στ’ αυτιά τους. (κατασκευή, αφήγηση-δραματοποίηση)

Ημέρα 5: Αρχαία Ελληνική Τέχνη και Cy Twombly

Οι θεοί του γλεντιού: τα παιδιά θα αναζητήσουν τα ίχνη τους μέσα στο Μουσείο, θα μάθουν για τα χαρακτηριστικά τους, τις περιπέτειες και τις παραξενιές τους και θα τους προσκαλέσουν σε ένα συμπόσιο. (δραματοποίηση, ζωγραφική, κολάζ)

Την τελευταία ημέρα τα παιδιά θα «ξεναγήσουν» τους γονείς τους σε μία έκθεση με τα έργα που θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας. Τα έργα θα τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας από το Μουσείο.

Πληροφορίες

6 Κύκλοι Συναντήσεων: 19-23 Ιουνίου, 26-30 Ιουνίου, 3-7 Ιουλίου, 10-14 Ιουλίου, 17-21 Ιουλίου, 24-28 Ιουλίου.

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα).

Ηλικίες: 5-9 ετών. Συμμετοχή: 80€, 65€ αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο.

Υπεύθυνες εργαστηρίων: Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου.

Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 210 7294220.