Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Βρετανία
Η Padme και το έργο τέχνης του δρος Μπέντορ Γκρόσβενορ.

Γάτα κατέστρεψε πολύτιμο έργο τέχνης

Ένα πορτρέτο του μπαρόκ ζωγράφου Τζον Μάικλ Ράιτ

Ο δρ Μπέντορ Γκρόσβενορ, συγγραφέας, ιστορικός τέχνης γνωστός από τις τηλεοπτικές σειρές του BBC «Fake or Fortune?» (Πλαστό ή περιουσία;) και «Britain’s Lost Masterpieces» (Τα Χαμένα Αριστουργήματα της Βρετανίας) ανακτά και αποκαθιστά ανεκτίμητα έργα ζωγραφικής.

Κάποιες φορές όμως η αγαπημένη γάτα του, Padme, έχει άλλες ιδέες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», η γάτα κατέστρεψε ένα έργο τέχνης του 17ου αιώνα, στο οποίο ο Γκρόσβενορ, επένδυσε περίπου 10.000 αγγλικές λίρες (15.000 δολ.).

Ο ιστορικός τέχνης είχε αποκαταστήσει κατά 50% πορτρέτο του μπαρόκ ζωγράφου Τζον Μάικλ Ράιτ, όταν η γάτα «προσγειώθηκε» στον μικρό καμβά και γρατζούνισε το έργο τέχνης ακυρώνοντας εργασία τεσσάρων ετών.

Ο δρ Μπέντορ Γκρόσβενορ απέκτησε τον πίνακα ζωγραφικής το 2015 έναντι 5.250 αγγλικών λιρών και υπολόγισε ότι «δαπάνησε αντίστοιχο ποσό για τον καθαρισμό και την τοποθέτησή του σε νέο κάδρο». Όταν τον αγόρασε, ο πίνακας ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση, με δύο μικρά σκισίματα – αποτέλεσμα της έκθεσης του καμβά σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. «Το έργο είχε αποκατασταθεί κατά το ήμισυ και θα μεταφερόταν στο Λονδίνο όταν πήδηξε η γάτα μας και προσγειώθηκε στο κέντρο καρφώνοντας τα νύχια της και αφήνοντας μία μεγάλη τρύπα» δήλωσε στην εφημερίδα «The Telegraph».

«Τώρα προφανώς είναι σε χειρότερη κατάσταση, τουλάχιστον η γάτα κατέστρεψε ένα σημείο του ρούχου και όχι το πρόσωπο» ανέφερε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής προσθέτοντας ότι «η Padme δεν είναι θαυμάστρια του Τζον Μάικλ Ράιτ και δεν μετανιώνει για τίποτα».

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Κ.Γ.).