Ένα διαφορετικό γιορτινό ταξίδι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης σχεδιάζουν η Περιφέρεια Ηπείρου – ΠΕ Πρέβεζας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, προσκαλώντας το κοινό σε ένα «Ταξίδι από το Μουσείο… στο Σύμπαν».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης συμμετέχει ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, δίνοντας διαφορετικό χρώμα στις ημέρες, αναδεικνύοντας παράλληλα τον κοινωνικό χαρακτήρα των μουσείων.

Η θεματική τη φετινή χρονιά είναι εμπνευσμένη από τα ταξίδια…  Ένα ταξίδι γνωριμίας με το σύμπαν μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία, με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, όχημα το Φορητό Ψηφιακό πλανητάριο και παρέα το μικρό πρίγκιπα.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο (Planetarium on the Go), μία ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Παράλληλα με τις προβολές, και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, πραγματοποιείται παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου, μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας, και του έναστρου ουρανού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι μικροί επισκέπτες, όπως κάθε χρόνο θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου με ευχές και κάρτες εμπνευσμένες από το ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, αγαπημένη μορφή από το βιβλίο τoυ Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί έμπνευση και να δίνει μαθήματα αληθινής αγάπης και φιλίας.

Το πλανητάριο θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Πρέβεζας.

Η είσοδος στο αρχαιολογικό μουσείο, στην περιοδική έκθεση «Ήχοι Αρχαίων» και στο πλανητάριο θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Πρόγραμμα προβολών

10.30, 11.30, 16.00, 17.10: Ο Μαγεμένος Ύφαλος

11.10, 14.20, 19.30: Το Κλίμα της Γης

12.10, 16.40: Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες

12.40, 18.50: Από Τη Γη Στο Σύμπαν

13.20, 18.20: Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

13.50, 17.50: Ο Ήλιος: Το Ζωντανό μας Άστρο

19.50: Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

Τις αναλυτικές περιγραφές και τα trailer των παραγωγών μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.planetariumotg.gr/productions.html

Χωρητικότητα Πλανητάριου: Το Πλανητάριο διαθέτει 36 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 45 θεατές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 36 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια.