Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης
Οι συντηρητές της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα μυήσουν τους επισκέπτες στον κόσμο της συντήρησης βιβλίου.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει το Εργαστήριο Συντήρησης των συλλογών της

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανοίγοντας το Εργαστήριο Συντήρησης των συλλογών της στο κοινό, στο νέο της κτίριο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ξεναγήσεις, υπό την καθοδήγηση των συντηρητών της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Οι συντηρητές θα μυήσουν τους επισκέπτες στον κόσμο της συντήρησης βιβλίου μέσα από τρεις σταθμούς. Στον πρώτο σταθμό, το μικροσκόπιο, οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν πώς φαίνεται μια ίνα χαρτιού σε μεγέθυνση. Στον δεύτερο σταθμό, τη φωτεινή τράπεζα εργασίας, θα ανακαλύψουν πώς συντηρείται ένα χαρτί που έχει σκιστεί. Στον τρίτο σταθμό θα δημιουργήσουν και θα πάρουν μαζί τους έναν μοναδικό σελιδοδείκτη, χρησιμοποιώντας διακοσμητικές σφραγίδες.

Κάθε ξενάγηση θα διαρκεί 30 λεπτά. Οι ώρες έναρξης των ξεναγήσεων είναι: 11:00, 11:30, 12:00 και 12:30. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα, διαθέσιμη εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τις δράσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς συντονίζουν από κοινού ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM. Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και η γνωριμία του κοινού με το επάγγελμα του συντηρητή.

Πληροφορίες

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα.

Τόπος συνάντησης: Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ.