Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με μία εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και μια εκπαιδευτική δράση.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, και ώρα 19.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Πόλεις – Κάστρα της Ηπείρου από την αρχαιότητα έως σήμερα». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα σε αρχαίες πόλεις της Ηπείρου και τα κάστρα τους, από την αρχαιότητα στο σήμερα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο αρχαιολόγος Γεώργιος Ρήγινος, με θέμα «Οχυρωμένες πόλεις-ακροπόλεις της Ηπείρου στην αρχαιότητα» και ο Νίκος Δ. Καράμπελας, Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΑΚΤΙΑ Νικόπολης», με θέμα «Οι Οχυρώσεις ενός στρατηγικού Περάσματος».

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Πρέβεζα: μια οθωμανική καστροπολιτεία στα χρόνια του Αλή πασά». Σκοπός της δράσης είναι οι μαθητές να πληροφορηθούν για τα κάστρα-φρούρια που έχτισε ο Αλή πασάς στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας με ευχάριστο τρόπο, μέσω εποπτικού υλικού και επίσκεψης σε ένα από τα κάστρα της περιοχής. Είναι κατάλληλο για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εκπαιδευτική δράση θα υλοποιηθεί από την Ελπίδα Σαλταγιάννη και τη Γεωργία Πεταρούδα, αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, και θα έχει διάρκεια 90 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στο Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους τις δυο ημέρες του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι ελεύθερη για όλους.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρχαιολόγο Γεωργία Πεταρούδα στο 26820 89890 (Δευτέρα-Παρασκευή).