Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εκδήλωση
Το αρχαιολογικό πρόγραμμα Βλοχού έχει ως στόχο την καλύτερη κατανόηση της αρχαίας οχυρωμένης πόλης που εκτείνεται στο λόφο Στρογγυλοβούνι και στην πεδινή έκταση στα νότια του λόφου.

Παρουσίαση του αρχαιολογικού προγράμματος Βλοχού Παλαμά

Συνεργασία της ΕΦΑ Καρδίτσας και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών

Εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των τριών περιόδων διενέργειας του αρχαιολογικού προγράμματος Βλοχού, που πραγματοποιείται κατά την τριετία 2016-2018 στον αρχαιολογικό χώρο της Τ.Κ. Βλοχού του Δήμου Παλαμά, διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο Δήμος Παλαμά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00 στην κεντρική πλατεία Παλαμά.

Το αρχαιολογικό πρόγραμμα Βλοχού αποτελεί συνεργασία της ΕΦΑ Καρδίτσας και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και έχει ως στόχο την καλύτερη κατανόηση της αρχαίας οχυρωμένης πόλης που εκτείνεται στο λόφο Στρογγυλοβούνι και στην πεδινή έκταση στα νότια του λόφου. Οι αρχαιολογικές μέθοδοι που εφαρμόζονται περιλαμβάνουν την παραδοσιακή καταγραφή, αλλά και τη σύγχρονη τεχνολογία για την αποτύπωση και τη διερεύνηση των ορατών και μη ορατών αρχαιολογικών καταλοίπων στο χώρο.

Η ομάδα έρευνας αποτελείται από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Καρδίτσας, του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και του Πανεπιστημίου του Μπόρνμουθ της Βρετανίας συνδυάζοντας διαφορετικής εθνικότητας και ειδικότητας επιστήμονες. Στην προσπάθεια αυτή, πολύτιμος αρωγός υπήρξε ο Δήμος Παλαμά με την έμπρακτη βοήθειά του σε όλη τη διεξαγωγή του προγράμματος.