Έπειτα από 17 αιώνες θεατρικής σιωπής, «ζωντανεύει» το Αρχαίο Θέατρο της Απτέρας στα Χανιά. Ανασκαμμένο και αναστηλωμένο το μοναδικό αυτό μνημείο της Κρήτης θα φιλοξενήσει την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στις 20:30 τη ραψωδία μ της Οδύσσειας του Ομήρου, μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση των ηθοποιών Σοφίας Χιλλ και Αντώνη Μυριαγκού, με τη συνοδεία μουσικής από τη λύρα του Γιώργου Καλούδη και το κανονάκι της Ρουθ Χιλλ.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων-Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ).

Όπως αναφέρει σημείωμα των διοργανωτών, «στη ραψωδία μ, αντιπροσωπευτική της αντίληψης περί ατομικής ευθύνης που διέπει την Οδύσσεια, παρακολουθούμε τους ήρωες να συντρίβονται, όχι από την ανεξέλεγκτη και τυφλή τιμωρητική διάθεση των θεών αλλά από τη δική τους ανυπακοή και την υπέρβαση των ορίων – γεγονός που συνιστά πρόκληση του κλασικού ηθικού σχήματος “Ύβρις-Τίσις-Νέμεσις”, το οποίο χαρακτηρίζει την κοσμοαντίληψη των αρχαίων Ελλήνων».

Η είσοδος στην παράσταση θα είναι δωρεάν και θα γίνεται μόνο με ατομικά δελτία που θα διατίθενται τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου από τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων (Στοά Βαρδινογιάννη, 4ος όροφος, δύο δελτία ανά άτομο). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2821094487 και 2821040095 (κκ. Καλαϊτζάκη και Μάντακα).

Η ώρα προσέλευσης στον αρχαιολογικό χώρο την ημέρα της παράστασης ορίστηκε από τις 19:45 έως τις 20:15.